måndag, oktober 08, 2007

Vitkål med chévre och citron

chevrecabbage

Vitkål med chèvre och citron

150 g chèvre
ca 5 dl strimlad vitkål
1 msk olivolja
1/2 citron, pressad
salt
peppar
1/2 kruka koriander

Smula chèvren i en bunke, tillsätt olja, citron, salt, peppar och hackad koriander.

Förväll kålen i kokande saltat vatten i ca en minut, och häll av ordentligt, blanda sedan ner direkt i bunken och rör om ordentligt. Servera direkt! Jättegott till en köttbit. Räcker till 2-4 beroende på vad som serveras till - vi åt det med bara en köttbit, och då var det två rejäla portioner.

Recept på engelska:
Chèvre Lemon Cabbage

1 kommentar:

Daniel sa...

Jättegott, tack för tipset!
Tyvärr var färsk koriander slut i affären så vi körde på torkad på burk, inte riktigt samma antar jag, men blev ändå jättegott, tack