onsdag, oktober 31, 2007
Fransk sallad med bondbönor & bacon
Fransk sallad med bondbönor & bacon
2 portioner (lagom till en stadig lunch eller lätt middag)
1 stånd romansallad
100 g bacon (ca 2/3 paket)
3 skivor dagsgammalt bröd, helst surdegsbröd
500 g färska bondbönor (totalvikt)
näve körsbärstomater
2 ägg
1/2-1 msk olivolja
1-2 tsk rödvinsvinäger
1-2 tsk dijonsenap
flingsalt
Tärna baconet och stek det knaprigt. Ta ur pannan och låt det rinna av. Skär brödet i bitar och stek i samma panna, i det fett som är kvar. Ta ur och låt det svalna. Skala bondbönorna, och koka dem i tre minuter, skala sedan bort även det sega innerskalet. Dela körsbärstomaterna tvärs över.
Ägget ska pocheras. Det gör jag i s.k. poach pods, men om du är duktigare än jag kan du säkert pochera ägg på alldeles vanligt sätt också. Eller koka ett ägg helt enkelt, det funkar det med.
Vispa ihop olja, rödvinsvinäger, senap och flingsalt.
Skölj salladen väl och lägg upp den på en tallrik. Strö över de andra ingredienserna, avsluta med ägget. Ringla över dressingen.
Recept på engelska:
French Salad with Broad Beans, Bacon and Poached Egg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar