fredag, oktober 19, 2007
Toscakaka
Toscakaka
2 ägg
125 g socker
100 g mjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
2 msk grädde
Topping:
50 g smör
100 g socker
2 msk grädde
2 msk mjöl
50 g mandelflarn
75 g hasselnötter, grovhackad
75 g mandel, grovhackad
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Smält smöret. Rör ner mjöl och bakpulver i äggsmeten, och till sist smör och grädde. Häll i formen och grädda i ca 25 minuter.
Gör under tiden toppingen - blanda allt i en liten kastrull och koka upp. Bred över kakan, och grädda i ungefär 15 minuter till. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.
Recept på engelska:
Tosca Cake for Dad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar