onsdag, oktober 10, 2007

Kokos- och citronris

kokoscitronris

Kokos- och citronris
2 portioner

ur Pink! - den rosa kokboken

1,5 dl basmatiris
2,25 dl vatten
1/2 msk olja
50 g cashewnötter, naturella
1 msk röda linser
1 msk senapsfrön
1 torkad röd chili
1/2 tsk gurkmeja
2 msk färsk koriander
1/2 dl kokos
1/2 dl färsk citron

Skölj riset ordentligt. Blanda med vattnet och koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 10 minuter. Ta sen av kastrullen och låt vila i 10 minuter till.

Värm oljan i en stekpanna och fräs nötterna, linser, senapsfrön och chili tills det börjar knäppa i fröna, och nötterna får färg. Blanda ner i riset tillsammans med gurkmeja, koriander, kokos och citron. Rör om och servera.

Recept på engelska:
Coconut Lemon Rice

2 kommentarer:

Johanna sa...

Läser din blogg med nöje! Det här receptet var lustigt att läsa då jag improviserade ihop ett liknande kokos/citronris igår. Jag tillsätter lite krossade kardemummakärnor i mitt, det blir extra gott om riset serveras till indisk mat.

Anonym sa...

Hej!

Jag uppdaterade vår huvudsida om gurkmeja med fler länkar till recept. Lade till ditt:
nyfikenvital.org/?q=node/147

Lycka till med bloggen!