lördag, april 09, 2011

Blåbärsmacarons med kokos & vit choklad

blueberry-whitechocolate-coconut-macarons

Blåbärsmacarons med kokos & vit choklad
ca 25 fyllda kakor

3 äggvitor, rumstempererade
2 msk strösocker
200 g florsocker
110 g mandel, skalad
1 msk blåbärspulver

Mixa florsocker, blåbärspulver och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.

Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen. Rör inte för mycket, men var inte rädd för att ta i heller. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.

Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.

Grädda i 150°C i ca 10 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.

Vit choklad och kokosganache

200 g vit choklad med kokos (Lindt)
100 g vispgrädde

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll ovanpå, rör tills det är slätt. Låt svalna tills den har lagom tjock konsistens för att fylla kakorna.

Hittar man inte just den chokladen kan man ta vanlig vit choklad och rostad kokos, men då får man pröva sig fram till rätt proportioner. Kanske 1/2 dl kokosflingor?

Recept på engelska:
Blueberry Macarons with Coconut & White Chocolate

3 kommentarer:

blueferret sa...

Fantastiskt fina. Du har verkligen kläm på dessa bakverk! Fem äggvitor i kylen säger mig att det nu är dags att begå macarondebut!
/Mia

Anne sa...

Tack! När man väl testat ett par gånger är det buslätt, jag lovar! (kan vara lite klurigt med ugnstemp och så i början ) Lycka till med bakningen, och kom ihåg att även fula macarons är goda.

Katarina sa...

Ser gott ut :)