söndag, april 03, 2011

Vårbiscotti

lemon-pistachio-biscotti

Vårbiscotti
ca 40 biscotti

100 g grovhackad pistagemandel
2 ägg
180 g råsocker
finrivet skal av 1 citron
1 tsk salt
4-5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad

Sätt ugnen på 175°C. Blanda pistage, ägg, socker, citronzest och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma. Det är bättre att den är lite kladdig - men inte så kladdig att den inte håller formen.

Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 180°C i 20 minuter. Skär längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i 100°C i 40 minuter - 20 på varje sida.

Recept på engelska:
Spring Biscotti

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Så gott :-) , får nog ta och göra lite biscotti