måndag, oktober 18, 2010

Dragonkyckling

tarragonchicken

Dragonkyckling
2-3 portioner

1/2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta, grovhackad
5 salladslökar, grovhackade
1 tsk torkad dragon
450 g lårkycklingfilé
80 ml vermouth, eller t.ex. ett sött vitt vin (det var vad jag hade öppnat i kylen och det blev urgott)
1/2 tsk salt
60 ml vispgrädde
1 msk färsk dragon, finhackad
1/2 tsk vitpeppar, helst nymalen

Värm olivoljan i en panna med lock, inte så mycket större än kycklingbitarna du tänker använda. Fräs salladslök och vitlök tillsammans med den torkade dragonen i ett par minuter.

Putsa kycklingfiléerna och lägg ner dem, hela, i pannan. (Maka undan salladslöken, och lägg den ovanpå istället.) Stek på medelvärme i fem minuter.

Vänd kycklingen. Häll på vermouth eller vin och salt. Koka upp, sätt på locket, sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter. Kolla att kycklingen är klar. Om den är det, ta upp den ur pannan. Tillsätt grädde, dragon och vitpeppar. Koka ihop i någon minut, och häll sen över kycklingen och servera.

Vi åt stekt gnocchi till - supergott. Koka gnocchi i lättsaltat vatten tills den flyter upp. Stek ett par minuter i het stekpanna i lite smör och olivolja. Den ska få lite färg och smått krispig yta.

Recept på engelska:
Tarragon Chicken

1 kommentar:

Kristina Eriksson sa...

Den där såsen såg ju lovely ut!