söndag, oktober 31, 2010

Lammfärslimpa med oliver & rödvinsreduktion

lammfärslimpa

Lammfärslimpa med oliver & rödvinsreduktion
3-4 portioner

400 g lammfärs
1/2 gul lök, finhackad
50 g gröna oliver, finhackade
1 msk färsk rosmarin, finhackad
1/2 tsk cayennepeppar
1 ägg
1 tsk salt

2,5 dl rött vin
2 tsk farinsocker
1 msk fond (jag använde oxfond med rödvin, men det går fint med t.ex. kalvfond eller grönsaksfond)
1 msk vatten
1 tsk maizena

Blanda lamm, lök, oliver, rosmarin, cayenne, salt och ägg. Forma till en köttfärslimpa och lägg i en trång ugnsform.

Koka upp vin och farinsocker och koka ihop ett par minuter. Häll över lammet.

Baka i ugnen i ca 25-30 minuter, på 175°C.

Ta upp köttfärslimpan och svep in in folie så den håller sig varm. Sila ner skyn i en kastrull och blanda ner fond, och maizena utrört i vattnet. Koka upp och småkoka ett par minuter. Späd ev. med lite mer vatten.

Servera gärna med bulgur och stekt zucchini.

Recept på engelska:
Olive Rosemary Lamb Meatloaf

Inga kommentarer: