Citron och kanelkakor
ca 60 små kakor
120 g osaltat smör, rumsvarmt
230 g socker
skal av 2 citroner
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk vinsten (cream of tartar)
1/4 tsp bikarbonat
230 g vetemjöl
topping:
100 g socker
1/2-1 msk kanel
Vispa smör, socker och citronskal lätt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljen och vispa tills det är väl blandat. Tillsätt cream of tartar och bikarbonat, och till sist mjölet. Blanda ordentligt.
Ställ degen kallt i minst ett par timmar, gärna över natten.
Blanda kanel och socker i en skål. Forma degen till små runda bollar, och rulla dem i kanelsockret. Lägg på en plåt, lämna gott om mellanrum!
Grädda i 175°C i ca 7-8 minuter.
Recept på engelska:
Lemon Cinnamon Snickerdoodles
2 kommentarer:
Anne, vart köper du din vinsten ? Jag har letat men inte hittat och dina kakor lät så goda :-)
The English Shop i Söderhallarna (om man bor i Stockholm).
Skicka en kommentar