måndag, juli 26, 2010

Kyckling & Broccolipaj med ädelost

kyckling-broccolipaj

Kyckling & Broccolipaj med ädelost

4 portioner

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
75 g kesella

ca 300 g grillad kyckling
200 g broccoli
100 g ädelost
2 dl lätt crème fraîche
3 ägg

Gör pajdegen i matberedaren. Blanda först smör och mjöl och kör tills det är finfördelat. Tillsätt kesellan och kör tills degen går ihop. Lägg kallt i 30 minuter.

Tryck ut i en pajform - jag använder en 20 cm springform. Pricka botten med en gaffel och ställ kallt i 10 minuter.

Förgrädda pajskalet på 200°C i 10 minuter.

Under tiden kan du förbereda fyllningen. Smula osten, strimla kycklingen och koka broccolibuketter i lättsaltat vatten i ca 1 minut.

När skalet är förgräddat kan du fördela fyllningen i det. Vispa ihop ägg och crème fraîche och häll över. Grädda i 175° (observera sänkt temperatur) i ca 30 minuter.

Recept på engelska:
Chicken, Broccoli & Blue Cheese Quiche

Inga kommentarer: