lördag, april 26, 2008

Kycklinggryta med lök, vitlök och citron

garlic chicken

Kycklinggryta med lök, vitlök och citron
6 portioner

1 hel kyckling
6 klyftor vitlök
3 gula lökar
1 citron
2,5 dl vitt vin
olivolja
salt
färsk koriander (eller persilja, om du hellre vill.)

Dela kycklingen i portionsbitar. Gnid in dem med lite olivolja, och salta lätt. Skär lökarna i klyftor. Vitlöksklyftorna behöver du inte skala. Skiva citronen i tunna skivor. Lägg lök, vitlök och citron tillsammans med vin i en stor ugnsfast form. Lägg kycklingbitarna ovanpå. Baka i ugnen på 200°C i ca 45 minuter. Nu bör kycklingen vara genomstekt, men om du vill ha lite mer färg kan du öka ugnsvärmen och köra grytan i ca 10 minuter till, så att den blir mer gyllene. Toppa med färsk koriander vid servering.

Servera med couscous - jag hade paprika, broccoli och rostad mandel i min.

Recept på engelska:
Chicken with Lemon, Onion and Garlic

Inga kommentarer: