onsdag, mars 14, 2007

Risotto med sparris och chèvre

chevre asparagus risotto

Risotto med sparris och chèvre
2 portioner

2 dl arborioris
1 gul lök
1 msk olivolja
1 msk smör
ca 6-7 dl grönsaksbuljong, kokande
1-2 tsk flytande honung
1/2 citron, pressad
250 g sparris i bitar
100 g chèvre

Hacka löken fint. Fräs i smör och olivolja i en stor kastrull. Tillsätt riset när löken börjar få färg. Fräs tills riset är gyllene. Börja sen tillsätta den varma buljongen, en slev i taget. Låt den koka in innan du tillsätter mer. Efter ca tio minuter kan du tillsätta sparrisbitarna, men spar gärna knopparna till dekoration. Fortsätt hälla på buljong. Risotton är klar när riset är mjukt men spänstigt - det kanske inte räcker med 6 dl buljong, och då kan du använda lite varmt vatten. Eller så behövs inte all buljong. Det varierar. När den är klar, rör ner honung och chèvre, och citronsaften.

Recept på engelska:
Chèvre Asparagus Risotto

Inga kommentarer: