fredag, mars 23, 2007

Müsli med det mesta

everythingmuesli

Müsli med det mesta

4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl boveteflingor
50 g pecannötter, delade
50 g mandel, delade
50 g hasselnötter , delade
2 dl solroskärnor
1,5 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön

3 msk flytande honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten

3 msk torkade tranbär
7-8 torkade aprikoser
3 msk torkade jordgubbar
3 msk torkade äpplen

3 vaniljstänger

Blanda alla de torra ingredienserna. Skär frukten i små bitar, och sätt åt sidan. Lös honungen i vattnet, och tillsätt rapsolja. Blanda ner det i müslin och rör om riktigt ordentligt.

Rosta i ugnen på 200°C i 30 minuter. Passa noga så det inte bränns, och rör om flera gånger under tiden. Låt svalna och häll upp i en stor, tät burk. Dela vaniljstängerna i mindre bitar och stick ner.

Recept på engelska:
Muesli With Everything

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att jag fick syn på ditt muslirecept. Har just idag letat efter ett sådant för att göra själv. Tänker prova det här så fort jag köpt hem allt, men var får man tag på torkade tranbär och jordgubbar. Det har jag aldrig sett någonstans. Hälsokosten eller?

Anne sa...

Hej Annika! Ja du, torkade jordgubbar finns numera i lösvikt på min Ica, som har stort sortiment av Parrots torkade frukt. Det finns också ett tyskt märke som har massor av olika torkade frukter - tror de har tranbär också! Jag har dock köpt mina i Hötorgshallen. Det går jättebra att ersätta med någon annan frukt, som kanske är lättare att hitta.

Anonym sa...

Tack Anne! Tack vare ditt recept har jag upptäckt en hel massa torkad frukt som jag aldrig sett förut. På min närmaste Ica Maxi hittade jag flera sorter. Nu har jag nästan allt hemma och ska skrida till verket. Roligt!