måndag, mars 20, 2006

Chokladmarängkakor



Chokladmarängkakor

1,8 dl kakaopulver
6 dl (ca 360 g) florsocker
1 nypa salt
1 msk vaniljextrakt / vaniljsocker
4 stora äggvitor
3 dl valnötter eller pecannötter
1/2 dl kakaonibs
1 dl finhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar - ersätt INTE med silikonmattor eller liknande. Vanligt hederligt bakplåtspapper.

Blanda kakao, socker, vaniljsocker om du använder det, och salt i en stor skål. Det får inte vara några klumpar.

Blanda äggvitorna med vaniljextrakt - om du använder det - i en liten skål. Häll över i sockerblandningen, lite i taget, och vispa med elvispen på låg effekt. När allt är i, öka hastigheten och vispa i ca 1 minut tills det är blankt och lite tjockare.

Rör ner nötter, nibs och choklad.

Klicka ut på plåt - det ska vara stora kakor, och det får plats 5-6 på varje plåt.

Grädda i 12-14 minuter mitt i ugnen, en plåt i taget. Ta ur och flytta över pappret till ett galler, och låt kakorna svalna helt innan du försiktigt drar loss dem från pappret.

1 kommentar:

Anna sa...

Det låter helt sjukt gott, men var får man tag på kakaonibs i Stockholm?