torsdag, november 24, 2011

Svampstuvning till crêpes

pannkakor-nov11-1
(sorry, ingen bild på själva stuvningen...)

Svampstuvning till crêpes
Lagom till 8 crêpes

70 g bacon
300 g champinjoner, finhackade
1/2 liten rödlök, finhackad
1-2 msk idealmjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk worcestershiresås
2 tsk konjak
salt
svartpeppar
8 pannkakor
riven ost

Fräs baconet tills det börjar bli krispigt. Ha i svamp och lök, och fräs tills svampen tappat det mesta av vätskan. Pudra med idealmjöl. Rör ner mjölk och grädde, och smaka av med worcestershiresås, konjak, salt och peppar. Låt puttra ihop till en tjock stuvning - red ev. med lite extra mjöl om det blir för tunt, eller späd med mer mjölk om det är för tjockt.

Fyll kalla pannkakor, rulla ihop, och lägg i en ugnsform. Strö över lite stark riven ost och gratinera på 225°C i ca 8-10 minuter.

Recept på engelska:
Mushroom crêpes

1 kommentar:

Amy's piece of cake sa...

Så gott det ser ut!