söndag, november 20, 2011

Jordnötskakor med mjölkchoklad

peanutbutteroatmelcookies

Jordnötskakor med mjölkchoklad
ca 35 kakor

125 g smör
100 g jordnötssmör
100 g farinsocker
100 g strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
125 g vetemjöl
80 g havregryn
1 tsk vaniljsocker
125 g mjölkchoklad, grovhackad
100 g saltade jordnötter, grovhackade

Vispa smör, jordnötssmör och båda sorternas socker tills det är lätt och luftigt. Tillsätt ägget och vispa ett par minuter till. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda tills de går ihop till en deg.

Forma valnötsstora bollar och lägg på en plåt.

Grädda på 175°C i ca 10 minuter.

Som vanligt kan du frysa in degen i lagom stora bollar, och baka direkt från frysen när du är sugen på en kaka! Du kan såklart frysa in de färdiga kakorna också, men nybakat är ändå alltid godast.

Recept på engelska:
Peanut Butter Oatmeal Chocolate Chunk Cookies

1 kommentar:

TinaGustafsson.com sa...

Dessa kakor kanske hamnar på vårt bord när vi julfikar :-)