söndag, november 20, 2011
Jordnötskakor med mjölkchoklad
Jordnötskakor med mjölkchoklad
ca 35 kakor
125 g smör
100 g jordnötssmör
100 g farinsocker
100 g strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
125 g vetemjöl
80 g havregryn
1 tsk vaniljsocker
125 g mjölkchoklad, grovhackad
100 g saltade jordnötter, grovhackade
Vispa smör, jordnötssmör och båda sorternas socker tills det är lätt och luftigt. Tillsätt ägget och vispa ett par minuter till. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda tills de går ihop till en deg.
Forma valnötsstora bollar och lägg på en plåt.
Grädda på 175°C i ca 10 minuter.
Som vanligt kan du frysa in degen i lagom stora bollar, och baka direkt från frysen när du är sugen på en kaka! Du kan såklart frysa in de färdiga kakorna också, men nybakat är ändå alltid godast.
Recept på engelska:
Peanut Butter Oatmeal Chocolate Chunk Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Dessa kakor kanske hamnar på vårt bord när vi julfikar :-)
Skicka en kommentar