söndag, november 27, 2011
Pepparkaksbiscotti med rostade hasselnötter
Pepparkaksbiscotti med rostade hasselnötter
ca 40 biscotti
100 g grovhackade rostade hasselnötter
2 ägg
2 dl farinsocker
1 msk pepparkakskryddor (blanda gärna egna - 2 delar kanel, 2 delar ingefära, 1 del kardemumma och 1 del nejlikor)
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad
Sätt ugnen på 180°C. Blanda nötter, ägg, farinsocker, pepparkakskrydda, salt och bakpulver. Rör ner vetemjöl och choklad, och blanda till en något kladdig deg.
Rulla ut längder, ca 3 cm breda, som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 180°C i 20 minuter. Skär längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i 100°C i 40 minuter - 20 på varje sida.
Recept på engelska:
Gingerbread Biscotti with Toasted Hazelnuts
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Dom här är verkligen supergoda. Jätteglad att jag sprang på receptet.
Tack!
Skicka en kommentar