tisdag, november 22, 2011
Pasta med tomat och ädelost
Pasta med tomat och ädelost
3 portioner
70 g bacon, tärnad
1/2 gul lök, finhackad
en nypa röda chiliflingor
1 msk tomatpuré
400 g körsbärstomater på burk (eller för all del krossade tomater)
salt, peppar
200 g pasta
250 g gorgonzola eller annan god ädelost
Fräs baconet i en stor traktörpanna tills det börjar få lite färg. Tillsätt löken och fräs ett par minuter till. Lägg ner chiliflingor och tomatpuré och rör om ordentligt. Tillsätt tomaterna, och mosa de hela körsbärstomaterna så gott det går. Krydda med lite salt och peppar, och låt såsen puttra i ca 30 minuter på låg värme.
Koka pastan i rejält saltat vatten enligt instruktionerna, gärna någon minut kortare. Häll av och lägg över pastan i tomatsåsen. Smula över ädelosten och rör om ordentligt så den smälter ner helt.
Recept på engelska:
Tomato Blue Cheese Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Oj va gott detta såg ut =)
Önskar dig en kanon trevlig dag! Kram
Skicka en kommentar