måndag, januari 24, 2011
Torskrygg med brysselkål
Tack för inspirationen, Oskarp Mask! (och en pinsamt mycket snyggare bild än min)
Torskrygg med brysselkål
3 portioner
3 bitar torskrygg - färska eller tinade
vetemjöl
500 g brysselkål, ansad
1 liten rödlök, tunt skivad
2 skivor parmaskinka, strimlad
olivolja
1 msk sherryvinäger
salt, peppar
Koka brysselkålen i saltat vatten tills den är mjuk - ca 6-7 minuter. Häll av och lägg omedelbart i en stor skål med iskallt vatten.
Salta och peppra fisken lätt, och vänd i vetemjöl. Stek i olivolja på medelhög värme - mina bitar tog ca 5 minuter per sida, men var tjocka och fortfarande lite frusna.
I en annan stekpanna fräser du rödlök med lite olivolja. Tillsätt parmaskinkan, och efter någon minut, brysselkålen. Salta och peppra och häll på sherryvinägern. Låt allt bli genomvarmt, och servera tillsammans med fisken.
Recept på engelska:
Pan fried cod with brussel sprouts & prosciutto
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Tack för länken! Fin blog du har.
Skicka en kommentar