fredag, januari 21, 2011
Mintchokladkakor
Mintchokladkakor
ca 40
250 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
240 g mörk choklad
500 g strösocker
4 msk olja
20 g smör, smält
2 msk vit baksirap
2 ägg
1 äggula
1 msk mintextrakt
1 tsk vaniljextrakt
till dekoration:
1 dl florsocker
1 dl strösocker
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke för sig.
Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikro.
Vispa ihop socker, olja, smör och vit sirap. Tillsätt ägg, äggula, mint och vanilj. Rör sen ner chokladen, och allra sist, mjölblandningen.
Ställ degen i kylen i minst två timmar.
Rulla sen valnötsstora bollar. Rulla dem först i strösocker, och sen i florsocker. Lägg på en plåt, och grädda i ca 10 minuter på ca 160°C. Låt dem svalna på plåten innan du flyttar dem.
Recept på engelska:
Mint Chocolate Crinkle Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar