tisdag, januari 11, 2011
Blomkålscurry med kokosmjölk
Blomkålscurry med kokosmjölk
1 gul lök, hackad
1 litet blomkålshuvud, i små buketter
1 klyfta vitlök, hackad
1 msk ingefära, fint riven
2,5 dl basmatiris
2,5 dl vatten
4 dl kokosmjölk
1 tsk garam masala
1/2 tsk spiskummin
en aning kanel
salt
olja
rostade mandlar
färsk koriander
Fräs löken i lite olja tills den mjuknar lite, och lägg över i en medelstor kastrull. Fräs blomkålen i lite olja i ca 5 minuter, och lägg över den med i kastrullen. Fräs även ingefära och vitlöken i en aning olja, men helt kort - bara 30 sekunder eller så. Ner med det i kastrullen, och blanda också ner ris, vatten, kokosmjölk och kryddor. Koka upp, täck med lock och låt småkoka på låg värme i ca 20 minuter tills både ris och blomkål är genomkokt.
Servera med rostad mandel och färsk koriander.
Recept på engelska:
Cauliflower Curry with Coconut Milk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Märklig curry som innehåller ingen curry alls. Hellt ok smak, men ser inte särskillt aptitretande ut, trots mandlar.
Curry är ju så mycket mer än vår gula kryddblandning - här refererar det mer till typen av rätt. På bloggen - dvs min engelska sida - står lite mer om rätten, och tex att jag inte hade i chili, men det kan man absolut ha för en hetare rätt.
Skicka en kommentar