söndag, januari 30, 2011
Karamelliserade Cornflakes & Marshmallows Cookies
Karamelliserade Cornflakes & Marshmallows Cookies
54 kakor
375 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
220 g osaltat smör
125 g strösocker
125 g farinsocker
85 g ljus sirap
1 stort ägg
130 g mörk choklad, hackad (eller färdiga chocolate chips)
60 g mini-marshmallows
3,5 dl karamelliserade cornflakes, se separat recept
Karamelliserade cornflakes:
3,5 dl cornflakes (ca 60 g)
6 msk pulvermjölk
2 msk strösocker
1 tsk salt
100 g osaltat smör
Sätt ugnen på 150°C.
Smält smöret. Krossa cornflakesen lätt i en skål. Häll över smöret. Häll över pulvermjölk, socker och salt, och blanda ordentligt så cornflakesen blir helt täckta.
Häll cornflakesen på en bakplåtspapperklädd plåt, och baka i ugnen i ca 15 minuter. De ska bli gyllenbruna, men de får förstås inte brännas.
Låt svalna.
Kakorna:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och sirap med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt ägget och blanda väl.
Tillsätt mjölblandningen och rör till en smidig deg. Blanda till sist ner choklad, marshmallows och karamelliserade cornflakes.
Forma till små bollar och lägg på en plåt - lämna ordentligt med mellanrum. Jag fick plats med tolv ganska små kakor per plåt. Grädda i 10-12 minuter, tills de har fått lite färg.
Du kan även frysa de ogräddade kakorna - rulla i så fall bollar och frys in på en skärbräda. När bollarna har fryst till kan du flytta dem till en plastpåse, och grädda precis som vanligt - möjligen får du lägga till någon minut på gräddningstiden.
Recept på engelska:
Caramelized Cornflakes & Marshmallow Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar