torsdag, januari 06, 2011

Fiskgratäng med svampsås

mushroom-fish-gratin

Fiskgratäng med svampsås
3-4 portioner

400 g torskfilé (helst färsk eller styckfryst, tinad)
300 g champinjoner, fint tärnade
2 msk torkad svart trumpetsvamp (eller trattkantareller)
2 msk kokande vatten
2 dl vispgrädde
1 msk olivolja
salt, peppar

Mortla den torkade svampen till ett pulver. Häll över det kokande vattnet och låt det dra i tio minuter.

Fräs champinjonerna i olivoljan tills de har tappat sin vätska och fått ordentligt med färg. Häll ner den blötlagda svampen och vätskan. Häll på vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.

Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Häll över svampblandningen. Gratinera i ugnen på 200°C i ca 10 minuter. Kontrollera att fisken är färdigkokt.

Servera med kokt ris - gärna råris - och en sallad.

Recept på engelska:
Mushroom Fish Gratin

1 kommentar:

Palina sa...

Helt ok recept, tack vare svampsåsen. Jag använde mig utav torkad karljohan svamp.