torsdag, januari 06, 2011
Fiskgratäng med svampsås
Fiskgratäng med svampsås
3-4 portioner
400 g torskfilé (helst färsk eller styckfryst, tinad)
300 g champinjoner, fint tärnade
2 msk torkad svart trumpetsvamp (eller trattkantareller)
2 msk kokande vatten
2 dl vispgrädde
1 msk olivolja
salt, peppar
Mortla den torkade svampen till ett pulver. Häll över det kokande vattnet och låt det dra i tio minuter.
Fräs champinjonerna i olivoljan tills de har tappat sin vätska och fått ordentligt med färg. Häll ner den blötlagda svampen och vätskan. Häll på vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Häll över svampblandningen. Gratinera i ugnen på 200°C i ca 10 minuter. Kontrollera att fisken är färdigkokt.
Servera med kokt ris - gärna råris - och en sallad.
Recept på engelska:
Mushroom Fish Gratin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Helt ok recept, tack vare svampsåsen. Jag använde mig utav torkad karljohan svamp.
Skicka en kommentar