torsdag, april 29, 2010

Vit bönsoppa med salsiccia

tuscanbeansoup-salsiccia

Vit bönsoppa med salsiccia
4 portioner

1 msk smör
1/2 msk olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
2 tsk torkad salvia
2 burkar (a 400 g) cannelinibönor
4 klyftor vitlök, grovt hackade
1 liter kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
salt, svartpeppar

2 salsicciakorvar, fint tärnade

Smält smör och olja i en gryta. Fräs schalottenlöken i tre minuter. Tillsätt salvian, bönor och vitlök och rör om. Häll över kycklingbuljongen och koka på låg värme i ca 15-20 minuter.

Mixa soppan slät, gärna med en stavmixer. Rör ner grädden, och smaka av med salt och peppar.

Stek salsiccian knaprig och servera tillsammans med soppan.

Recept på engelska:
White Bean & Salsiccia Soup

Inga kommentarer: