tisdag, april 20, 2010
Banansemifreddo med maräng och gräddkola
Du kan använda vanliga maränger, men krossa dem i så fall lite lätt. Jag hade marängdroppar hemma, som är pyttesmå. Istället för gräddkola kan du använda hackad choklad, eller t.ex. Daim.
Banansemifreddo med maräng och gräddkola
4 små bananer
3 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl marängdroppar
160 g chokladdoppade gräddkolor, delade
Mosa bananen med stavmixer.
Vispa äggulor och socker luftigt. Blanda med bananmoset. Vispa vispgrädden fluffig, och vänd ihop med banansmeten. Rör ner maränger och gräddkolor.
Häll smeten i en form - antingen klädd med plastfolie eller använd en silikonform. Frys i minst sex timmar, men helst över natten.
Recept på engelska:
Banana Semifreddo with Meringue and Caramels
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar