tisdag, april 20, 2010

Banansemifreddo med maräng och gräddkola

bananparfait

Du kan använda vanliga maränger, men krossa dem i så fall lite lätt. Jag hade marängdroppar hemma, som är pyttesmå. Istället för gräddkola kan du använda hackad choklad, eller t.ex. Daim.

Banansemifreddo med maräng och gräddkola

4 små bananer
3 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl marängdroppar
160 g chokladdoppade gräddkolor, delade

Mosa bananen med stavmixer.

Vispa äggulor och socker luftigt. Blanda med bananmoset. Vispa vispgrädden fluffig, och vänd ihop med banansmeten. Rör ner maränger och gräddkolor.

Häll smeten i en form - antingen klädd med plastfolie eller använd en silikonform. Frys i minst sex timmar, men helst över natten.

Recept på engelska:
Banana Semifreddo with Meringue and Caramels

Inga kommentarer: