onsdag, april 21, 2010
Pad Thai med kyckling
Pad Thai med kyckling
2 portioner
kyckling - 3 lårfiléer eller 1 stor bröstfilé
2 vitlöksklyftor
grönsaker - t.ex. lite zucchini, röd paprika, sockerärter, eller svamp
200 g risnudlar, breda och platta
2 ägg
pad thai-sås (hemgjord eller köpt)
Soja
Ancho chili
jordnötsolja
till servering:
Jordnötter
Koriander
Sriracha
Skär kycklingen i små bitar. Finhacka vitlöken. Skär alla grönsaker i tunna stavar eller skivor. Lägg risnudlarna i blöt i kokande vatten tills de är mjuka - det beror lite på hur tjocka de är. Vispa upp äggen i en skål.
Hetta upp jordnötsolja i en wok eller stor stekpanna. Fräs kyckling och vitlök i ett par minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs ett par minuter till. Maka undan allt i pannan så du får lite plats ledig, och häll i äggen. Rör om så du får en slarvig omelett, eller äggröra om man så vill. Tillsätt pad thai-sås, nudlar, soja, och gärna lite chilipulver. Rör om ordentligt. Smaka av med mer kryddor, om du vill.
Servera direkt, med hackade jordnötter, färsk koriander och gärna het srirachasås. Lite lime är också gott till!
Recept på engelska:
Chicken Pad Thai
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Thai mat - det är gott!
Skicka en kommentar