måndag, april 12, 2010

Endivepaj med fetaost och bacon

endive-tarts

Endivepaj med fetaost och bacon

2 endiver
1-2 tsk torkad timjan
4-5 små rödlökar
70 g bacon
2 msk balsamvinäger
2 msk smör
150 g fetaost
6 smördegsplattor
1 ägg, uppvispat

Ta ut smördegsplattorna ur frysen. Lägg ut på en plåt och låt tina ca 10 minuter. Dela varje i två, så du har tolv rektangulära plattor.

Dela endiverna. Skär bort rotstocken, och strimla på längden så du får en massa tunna strimlor. Stek i hälften av smöret på medelvärme i ca 10-15 minuter. Krydda med timjan. Bred ut på en tallrik och låt svalna.

Dela och skiva rödlökarna tunt. Hacka baconet. Stek rödlök och bacon i resten av smöret tills löken har karamelliserat. Häll på balsamvinägern och låt den koka in. Bred ut på en tallrik och låt svalna.

Fördela endivestrimlorna på smördegen. Lämna en kant runt varje. Toppa med rödlök-baconblandningen. Smula sedan över fetaosten. Borsta kanterna med det uppvispade ägget, och grädda i 200°C i ca 10-15 minuter.

Recept på engelska:
Endive, Feta & Bacon Tartlets

Inga kommentarer: