onsdag, april 14, 2010
Brödpinnar
Perfekta tilltugg - före maten, till en god soppa eller sallad! Jag föredrar dem lite mjuka, och inte helt genomtorra.
Brödpinnar
30
10 g färsk jäst
250 g vatten
150 g fulkornsdinkel
150 g vetemjöl
75 g fint rågmjöl
20 g smör, rumsvarmt
10 g honung
10 g flingsalt
Toppings:
vallmofrö, sesamfrö, grovhackade nötter, solrosfrön, torkade örter...
Blanda allt utom salt, knåda i 10 minuter. Tillsätt salt, knåda i fem minuter till. Jäs i 30 minuter.
Dela degen på hälften. Rulla långa längder, skär varje i 15 bitar och rulla bitarna till smala pinnar. Pensla med vatten och strö på valfri topping. Lägg på plåt. Jäs 45 minuter.
Grädda 10-12 minuter i 200°C. (Lite längre om du vill ha dem torra och helt krispiga)
Recept på engelska:
Breadsticks
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar