fredag, april 30, 2010
Ramslöksgnocchi
Ramslöksgnocchi
2 generösa portioner
500 g potatisgnocchi
2 msk smör
1 msk olivolja
ca 20 blad ramslök
flingsalt
Koka gnocchin i saltat vatten - när den flyter upp till ytan är den klar. Smält under tiden smör och olja i en stor stekpanna. Flytta över gnocchin vartefter den är färdigkokt och bryn den på ganska hög värme. Rör hela tiden så att den får en fin, jämn stekyta runt om.
När all gnocchin är vackert brynt, klipp ner ramslöken grovt och fräs i ca 1 minut. Smaksätt med flingsalt och servera direkt - gott som ensamrätt, men jättegott även som tillbehör. (Och då räcker den förstås till lite fler än två.)
Recept på engelska:
Potato Gnocchi with Ramps
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar