torsdag, april 08, 2010
Citron-cheesecake macarons
Citron-cheesecake macarons
15-20 fyllda kakor
3 äggvitor, rumstempererade
2 msk strösocker
200 g florsocker
110 g mandel, skalad
ev gul färg
Mixa florsocker och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.
Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen, och vänd ihop (även tillsamans med färg om du använder det) - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.
Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Toppa eventuellt hälften med lite extra mald mandel. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.
Grädda i 150°C i ca 12-15 minuter. (Jag använder varmluftsugn) Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.
Citronfyllning:
finrivet skal av 2 citroner
150 gram philadelphiaost
60 gram rumsvarmt smör (osaltat)
2,5 dl florsocker
Vispa alla ingredienser till en jämn och fluffig smet. Ställ ev. kallt en liten stund om den blir för mjuk. Spritsa eller bred sedan på hälften av macaron-skalen och toppa med resten.
Recept på engelska:
Lemon Cheesecake Macarons
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ser jättegoda ut!
Jag har inte vågat mig på egna än, men blir lite inspirerad av dig. Hm, tål att funderas på :-)
Skicka en kommentar