måndag, april 06, 2009
Ruccolarisotto
Ruccolarisotto
2 portioner
2 dl avorioris
50 ml vermouth
1 gul lök, fint hackad
240 g svamp, tärnad
1 vitlöksklyfta, pressad
3 soltorkade tomater, fint hackade
50 g ruccola, grovhackad
Salt, peppar, parmesan
ca 1 liter kycklingbuljong
smör, olivolja
Hetta upp smör och olivolja i en stor gryta. Värm under tiden buljong i en kastrull.
Fräs löken i smör/oljan tills den har mjuknat lite, på medelvärme. Tillsätt riset och öka värmen. Fräs tills riset fått lite färg. Häll på vermouthen och låt den koka in helt.
Tillsätt buljongen en slev i taget, och rör om mer eller mindre hela tiden. Riset kommer att absorbera buljongen. Ha inte för låg värme! När det ser torrt ut tillsätter du mer buljong. Smaka på riset - det brukar ta ca 20 minuter innan det är lagom mjukt. Det ska inte bli överkokt. All buljong kanske inte går åt, eller så behöver du lite mer - det går bra att använda varmvatten i så fall.
Fräs under tiden svampen med vitlöken och de soltorkade tomaterna i en separat stekpanna. Blanda ner ruccolan och ta av från värmen.
När risotton är färdig - och det är den när riset är färdigkokt och krämigt - så blandar du ner ruccolaröran. Tillsätt en näve riven parmesan, och smaka av med lite salt och peppar.
Recept på engelska:
Arugula Risotto
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar