fredag, april 24, 2009

Kokosmuffins med topping

coconutcrispmuffins

Kokosmuffins med topping
Baserat på recept från Dagens Muffin
16 normalstora muffins

1/2 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja
2 ägg
1 dl lättfil eller yogurt

Topping:
75 g smör
1 dl socker
2 dl kokosflingor

Blanda ihop toppingen i en kastrull - låt smöret smälta och blanda ordentligt.

Blanda kokos, mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt vaniljextrakt, olja, ägg och fil eller yogurt. Rör försiktigt, inte för mycket.

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, eller använd dubbla formar. Fyll formarna till hälften - inte mer! Klicka i lite topping.

Grädda på ca 200°C i ca 10 minuter. Var försiktig så att inte toppingen bränns vid.

Recept på engelska:
Coconut Crisp Muffins

2 kommentarer:

Ursula sa...

Det här receptet provade jag på studs och det var så enkelt och blev så gott! Perfekt med ingredienser som oftast finns i skafferiet. Men jag hade inte vaniljextrakt så jag bytte ut det mot 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj. Försvinnande goda!

Sandra drömkaka sa...

Oh vad goda! Kokos kan verkligen göra ett bakverk supergott!

Nu blev jag sugen att ställa mej & baka igen :D !