fredag, april 03, 2009
Havrekakor med blåbär, lavendel och vit choklad
Havrekakor med blåbär, lavendel och vit choklad
ca 40 kakor
1 3/4 dl farinsocker
220 g smör, rumsvarmt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljextrakt (eller 2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
7,5 dl havregryn
3,1 dl mjöl
90 torkade blåbär
1 tsk torkade lavendelblommor, malda i mortel
200 g vit choklad, grovt hackad
Värm ugnen till 175°C. Vispa smör och socker tills det är fluffigt och smidigt. Tillsätt bikarbonat, vanilj och salt. Rör ner äggen.
Blanda i havregryn, mjöl, lavendel, blåbär och vit choklad.
Forma degen till små runda bollar, och lägg med ganska gott mellanrum på en bakplåt. Baka i 10 minuter, eller tills de är ljust gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Recept på engelska:
Oatmeal Blueberry cookies with Lavender & White Chocolate
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar