söndag, december 23, 2007
Nöttryffeltårta
Nöttryffeltårta
Botten:
100 g blandade nötter - jag tog pistage, valnötter, mandel och cashewnötter
1 ägg + 1 äggvita
140 g strösocker
1/2 tsk bakpulver
1,5 msk vetemjöl
Chokladtryffel:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
40 g strösocker
60 g glykos
80 g smör
Hacka nötterna. Vispa ihop ägg, äggvita och socker till ett skum, och blanda ner mjöl, bakpulver och nötter. Bred ut i en smord form (ha gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det lättare sen) och grädda i ca 30-35 minuter på 175°C.
Låt svalna, ta loss från formen, diska formen, och lägg tillbaka kakan.
Smält chokladen tillsammans med grädde, glykos och socker - i vattenbad, eller i mikrovågsugn. När allt har smält rör du ner smöret och rör tills allting har löst sig. Ta i ett par korn salt om du använder osaltat smör.
Häll tryffelsmeten över botten, plasta in formen och ställ in i kylen. Det tar ett par timmar tills det stelnar helt. Sen kan du frysa ner den om du vill, eller fortsätta förvara den i kylskåp. Ta ut lite innan du serverar, så den hinner bli lite rumstempererad.
Servera gärna med grädde eller en klick crème frâiche.
Recept på engelska:
Nut Truffle Cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Vilket mumsigt recept, chokladtryffel är alltid smarrigt!
Fin blogg du har förresten.
Skicka en kommentar