onsdag, december 12, 2007
Kuvertbröd med dinkel
Kuvertbröd med dinkel
ca 12-15 stycken
300 g kallt vatten
250 g mjöl med hög proteinhalt
200 g dinkelmjöl, fullkorn
100 g vetesurdeg
12 g jäst
7 g honung
20 g olivolja
8 g salt
Blanda allt utom saltet, och kör i maskin ca 8 minuter. Tillsätt saltet, och kör fem minuter till. Låt degen jäsa övertäckt i två timmar.
Ta ut degen och forma lagom stora portionsbröd. Lägg på plåt.
Sätt in plåtarna i den kalla ugnen. Ställ en långpanna längst ner och häll i kokande vatten. Stäng ugnsluckan, och låt stå i ca 30 minuter.
Ta ut bröden, och ta ut långpannan. (Du kan låta den stå kvar, och hälla i kallt vatten eller isbitar för att få bra ånga, men jag föredrar att spraya in vatten med en blomspruta.)
Sätt ugnen på 250°C. Sätt in bröden, spraya in vatten, och grädda i ca 8-10 minuter. Du kan spraya med mer vatten efter ca 5 minuter.
Recept på engelska:
Spelt Sourdough Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar