onsdag, december 19, 2007

Bräserad granatäpplekyckling

pomegranatebraisedchicken

Bräserad granatäppelkyckling
2 portioner

4 små kycklinglår (inte klubba)
olivolja
smör
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
3 msk pistagenötter (råa)
3 msk cashewnötter (råa)
4 msk granatäpplesirap (pomegranate molasses)
citronskal från en citron, fint rivet
juice från en citron
1 msk socker
salt
3,5 dl kycklingbuljong

Värm olja och smör i en traktörpanna eller gryta. Bryn kycklingen någon minut per sida, tills den får lite färg. Ta ur, och sänk värmen. Fräs nötterna i ett par minuter, tills de får lite färg. Tillsätt lök, och sen vitlök. När löken mjuknat lite, tillsätt kycklingbuljong, granatäpplesirap, citronskal, citron och socker. Koka upp, lägg ner kycklingen igen, täck med lock och låt koka på låg värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt. Servera med kokt ris.

Recept på engelska:
Braised Pomegranate Chicken

Inga kommentarer: