fredag, december 21, 2007
Salamigryta
Salamigryta
6-8 portioner
Ingredienser:
1 kg högrev
salt
svartpeppar
1 msk smör
1 grovhackad gul lök
6 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
5 dl oxbuljong eller köttbuljong
1 dl rött vin
1 tsk fänkålsfrön
100 g italiensk salami, fint strimlad
Skär köttet i stora tärningar. Salta och peppra, och bryn dem i en stor stekgryta. Tillsätt lök och vitlök, och fräs i några minuter på låg värme så löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt. Pudra över vetemjölet och rör om.
Häll i buljongen och rödvinet. Stöt fänkålsfröna i en mortel, och tillsätt dem. Tillsätt också salamin.
Låt grytan sjuda under lock i minst 1,5 timmar, men gärna längre. Köttet ska vara riktigt mört.
Recept på engelska:
Salami Stew
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar