måndag, december 10, 2007

Senapskotletter

mustard pork chops

Senapskotletter
2 portioner

2 rejäla fläskkarrékotletter
2 tsk olivolja
1,25 dl äppelcider
1 msk grovkornig senap
1 vitlöksklyfta, pressad
3/4 dl grädde

Stek kotletterna i oljan, ca 4-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta ur pannan, men håll dem varma.

Häll ner cidern, och vispa ur pannan så att allt gott i botten kommer med. Koka i någon minut, tillsätt sedan senap, vitlök och grädde. Koka ihop i ett par minuter, och häll sedan över kotletterna.

Vi åt det här med färdigköpt potatisgnocchi, och det var fantastiskt gott. Vi lät dem glida ner som hastigast i stekpannan, efter att vi hällt av såsen, så att den fick extra smak.

Recept på engelska:
Mustard Pork Chops

Inga kommentarer: