fredag, juni 01, 2007
Sallad med oliver, blodgrape och fänkål
Sallad med oliver, blodgrape och fänkål
1 stort stånd fänkål
svarta oliver
1 blodgrape
1/2 rödlök
färsk basilika
salt, peppar
olivolja
Skiva fänkålen mycket tunt, helst på en mandolin. Låt skivorna ligga i isvatten medan du gör i ordning resten.
Skär ut filéer från blodgrapen. Håll dig över en skål så du kan samla upp en del av saften.
Skiva rödlöken tunt, och riv eller skär basilika i strimlor.
Blanda fänkålen med olivolja, och lite av saften från grapefrukten. Blanda med oliver, rödlök och grapefrukt på ett fint fat, och krydda med lite salt och peppar.
Recept på engelska:
Fennel, Olive & Pink Grapefruit Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar