onsdag, juni 06, 2007

Cissis Rice Krisp-tårta

cissis-ricekrispiecake

Cissis Rice Crisp-tårta
10-12 portioner

Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kelloggs Rice Krispies

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
saften av en citron
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör

Dekoration:
3 dl grädde
en nypa socker
2 liter jordgubbar

Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa lite till tills det är blankt och styvt. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut på ett lätt smort bakplåtspapper i en långpanna och grädda mitt i ugnen på 125°C i 80 minuter. (Jag har varmluftsugn och körde på drygt 100°C istället, och lät den stå inne lite längre när jag hade stängt av ugnen.) Låt tårtan svalna lite, vänd upp och ner och dra bort pappret. Försiktigt - den går lätt sönder.

Blanda alla ingredienser till krämen utom smöret, i en liten kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och klicka i smöret. Rör tills allt har smält, och ställ åt sidan för att svalna lite.

Dela botten på mitten i två delar. Bred krämen på den ena botten, och lägg på den andra. Vispa grädden med en nypa socker och bred ut ovanpå, och toppa med massor av jordgubbar.

Cissi tipsar också om att man istället för citronsaft kan ta choklad som får smälta ner på slutet tillsammans med smöret. Då kan man dekorera med hackad Daim istället för jordgubbar.

Recipe in English:
Cissi's Rice Krispie Cake

Inga kommentarer: