torsdag, juni 07, 2007
Stor Cous-cous med citron
Stor Cous-cous med citron
5 dl stor cous-cous (kallas ibland israelisk cous-cous)
vatten
skalet av 2 citroner
2-3 vitlöksklyftor
stor bunt bladpersilja
olivolja
flingsalt, gärna med citronsmak
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Koka cous-cousen 10-12 minuter, tills den känns lagom mjuk. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten i ett par minuter.
Riv citronskalet fint, pressa vitlöken, och hacka persiljan. Blanda ner med ett par skedar olivolja i cous-cousen, och smaka av med flingsalt. Jag använder gärna Falksalts Citronsalt till den här rätten.
Recept på engelska:
Israeli Cous-Cous with Lemon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Bra matblogg, den har ska jag folja sen jag kokat couscous och hallt av det overflodiga vattnet istallet for att lata det svalla: yeah right, mumsmums
Skicka en kommentar