torsdag, juni 21, 2007
Syltkakor
Syltkakor
ca 80 i miniformat
4,5 dl vetemjöl
200 g smör (kylskåpskallt)
1 dl socker
sylt
Blanda ingredienserna - utom sylten - i en matberedare och kör hastigt tills det blir en deg. Forma till tunna rullar (ungefär lika tjocka som din tumme) och skär i 6-7 mm breda skivor. Gör en liten fördjupning i kakan för sylten. Ställ sedan kakorna kallt i en timme, tills de stelnat ordentligt.
Fyll med sylt - LITE sylt, det här är väldigt små kakor - och grädda på 175°C i ca 6-8 minuter. Kakorna ska inte få mycket färg, bara bli lite ljust gyllene på botten. Låt dem svalna på plåten.
Recept på engelska:
Jam Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Jättebra recept, lätt att hitta med!
Ganska så bra recept.. Men det var väldigt gott!
Märkligt recept!
Hur stora tummar har du?
På den en kycklingen stod det också att den är färdig när köttsaften är klar.
Anonym - det är just små kakor... Vad är det som är så märkligt? Och vad menar du med kyckling? *förvirrad*
Skicka en kommentar