söndag, juni 24, 2007

Friterade tonfiskknyten

beggarspurses

Friterade tonfiskknyten
ca 30

4-5 mellanstora färskpotatisar, skalade
2 små burkar god tonfisk, eller ca 200 g färsk tonfisk, tillagad
1 schalottenlök, finhackad
1 kruka färsk koriander, hackad
6 salladslökar, fint skivade
1,5 tsk spiskummin
1 msk curry
salt
svartpeppar
wonton-wrappers - finns i asiatiska affärer, i frysdisken
olja till fritering

Koka potatisen tills den är mjuk. Häll av och mosa tillsammans med tonfisken, schalottenlöken, koriander, salladslök, spiskummin och curry. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg lite fyllning i mitten av varje wonton-degruta. Fukta kanterna något, samla ihop alla hörnen och gör ett litet knyte. Tryck till ovanför fyllningen så att det hela håller formen.

När du har gjort klart alla knyten friterar du dem på mellanhög värme tills de är gyllenbruna. (Det går fort!) Låt dem rinna av på lite hushållspapper, och servera med en god dippsås. Jag använde en stark chilisås (färdigköpt) som jag fiffade upp med färsk koriander och pressad lime. Jättegott!

Recipe in English:
Mauritian-Style Beggar's Purses

Inga kommentarer: