tisdag, juni 19, 2007

Mjuka kakor med pecannötter och vanilj

vanillapecancakes

Mjuka kakor med pecannötter och vanilj
ca 35 mycket små kakor

280 g pecannötter (eller valnötter)
75 g florsocker
100 g smör, rumstemperatur
1 nypa flingsalt
6 äggvitor
40 g vaniljsocker (hemgjort - ta annars 30 g vanligt socker och 10 g köpt vaniljsocker)
småbrödsformar

Hacka pecannötterna i en matberedare tillsammans med florsockret - mellangrovt. Rör ihop med smöret och två av äggvitorna i en bunke, det ska bli en kletig smet. Tillsätt saltet.

Vispa de fyra återstående äggvitorna hårt, tillsätt vaniljsockret lite i taget och vispa tills det är en blank och styv maräng. Vänd ner i resten av kaksmeten. Klicka ut i småbrödsformar - helst i en minimuffinsplåt - och grädda på 175°C i ca 10 minuter.

Hemgjort vaniljsocker får du genom att sticka ner ett par vaniljstänger i en burk med vanligt socker, och låta det stå ett par veckor. Bara att fylla på med mer socker efterhand.

Recept på engelska:
Flourless Pecan Vanilla Mini Cakes

Inga kommentarer: