söndag, april 01, 2007
Äppeldressing
Äppeldressing
5 dl äppelcider
2-3 msk äpppelcidervinäger
1 msk hackad schalottenlök
1 msk dijonsenap
1/2 msk vallmofrön
2-3 msk olivolja
salt, peppar
Börja med att reducera äppelcider. Gör gärna det här i riktigt god tid - kvällen innan är bra. Koka tills det återstår ungefär en deciliter. (Räkna med åtminstone en timme, beroende på hur stor kastrull du har.)
Låt svalna helt, och kyl i minst en timme. Vispa sedan ner äppelcidervinäger, senap och finhackad schalottenlök. Rör ner vallmofrön, och avsluta med att blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Recept på engelska:
Apple Dressing
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar