söndag, april 15, 2007
Tomatpaj med rostad vitlök och getost
Tomatpaj med rostad vitlök och getost
4 portioner
1 ark färdig smördeg
3-4 stora tomater, skivade
1 hel vitlök
4 msk olivolja
150 g getost
1 tsk färsk timjan
salt, peppar
Valfri topping - t.ex. balsamvinäger, olivolja, svarta oliver, basilika eller parmesan.
Skiva tomaterna och låt dem rinna av på hushållspapper.
Sätt ugnen på 200°C. Börja med att rosta vitlöken. Dela klyftorna men skala dem inte. Lägg i en ugnsform med en matsked av olivoljan, och baka i ugnen ca en halvtimme eller tills klyftorna är mjuka. Ta ut och skala, och lägg de rostade vitlöksklyftorna i en bunke. Tillsätt olivolja, getost, timjan, salt och peppar, och mosa med en stavmixer.
Rulla ut smördegen. Markera en kant runt hela degen, så att du får en fin ram på pajen. Bred ut vitlöksröran. Toppa med tomaterna.
Grädda i 25 minuter. Toppa, om du vill, med balsamvinäger, mer olivolja, riven parmesan, basilika och svarta oliver.
Recept på engelska:
Chèvre Tomato Tart with Roasted Garlic
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar