måndag, april 23, 2007
Crème Brûlée med apelsin och kanel
Crème Brûlée med apelsin och kanel
2 portioner
2,5 dl vispgrädde
20 g hemgjort vaniljsocker (eller vanligt strösocker)
1-2 msk kryddigt apelsinsocker (se här, eller ersätt med 1 tsk rivet apelsinskal, lite kanel och 1 msk vanligt socker)
2 äggulor
råsocker, till ytan
Sätt ugnen på 175°C. Blanda grädden med kryddsockret, och koka upp. Låt svalna.
Vispa äggulorna med sockret, och häll över grädden. Blanda noga och häll upp i två små portionsformar. Ställ i en ugnsform, och häll varmt vatten i formen, upp till halva höjden på portionsformarna. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt, och ställ sedan i kylen. Kan med fördel göras kvällen innan!
Vid servering, strö över råsocker, och bränn av med en liten gasolbrännare tills ytan blir knäckig.
Recept på engelska:
Spicy Orange Crème Brûlée
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar