torsdag, april 26, 2007
Bananglass med sockerrostade pecannötter
Bananglass med sockerrostade pecannötter
3 väldigt mogna bananer
70 g farinsocker
1 msk smör
375 ml mjölk (3%)
2 msk socker
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk pressad citron
1/2 tsk salt (helst flingsalt)
Skär bananerna i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över farinsocker, och dutta över smöret. Baka i 200°C i ca 30 minuter, tills bananerna är riktigt mjuka och du har en kolasmet i formen. Häll över i en stor skål, och tillsätt mjölk, socker, vanilj och citron. Mixa tills det är helt slätt med en stavmixer, och tillsätt lite salt.
Låt smeten stå kallt, gärna över natten. Kör sen i glassmaskin, och blanda ner sockerrostade pecannötter den sista minuten.
Sockerrostade pecannötter
100 g pecannötter, grovt hackade
2 msk råsocker
1 msk smör
Blanda i en stor kastrull, och värm under omrörning tills sockret har smält och nötterna blivit ljust gyllenbruna. Sprid ut på en stor yta så de svalnar fort, och förvara i en lufttät burk.
Recipe in English:
Banana Ice Cream with Sugar-Toasted Pecans
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar