måndag, april 30, 2007

Pasta med cashewnötter och avocado

avocadocashewpesto

Pasta med cashewnötter och avocado
2 portioner

60 g cashewnötter
2 klyftor vitlök
2 pyttesmå torkade chilifrukter (eller en nypa torkade chiliflingor)
10-15 basilikablad
5-6 salviablad
1 avocado
1-2 msk olivolja
salt
lite citron
lite parmesan

Rosta cashewnötterna i en varm stekpanna tills de doftar gott och är gyllenbruna. Lägg direkt i en matberedare med vitlöksklyftorna, och kör tills det blir finfördelat. Tillsätt chili och de färska örterna, kör igen. Tillsätt avocadon, i bitar, och kör. Späd med lite olivolja till önskad konsistens. Krydda med salt och lite färskpressad citron, och avsluta med en liten handfull parmesan.

Blanda med nykokt pasta, och ät direkt. Spara en del av pastavattnet och rör ner samtidigt med peston, så blir det såsigare och lättare att blanda.

Recept på engelska:
Pasta with Avocado & Cashew Pesto

Inga kommentarer: