måndag, mars 05, 2007
Pastagratäng med soltorkade tomater, spenat och getost
Pastagratäng med soltorkade tomater, spenat och getost
4 portioner
300 g pasta
4-5 soltorkade tomater
1 lök
1 klyfta vitlök
100 g bladspenat
olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
2 msk idealmjöl
200 g getost
1 dl riven parmesan
salt, peppar
Koka pastan i lättsaltat vatten, häll av men spar lite av vattnet.
Strimla de soltorkade tomaterna. Hacka lök och vitlök fint. Fräs ihop i lite olivolja ett par minuter. Tillsätt spenaten, och fräs ett par minuter till. Krydda med salt och peppar.
Blanda mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Vispa ner idealmjöl. Koka upp under omrörning, och låt småkoka i fem-tio minuter. Smula ner 3/4 av getosten, och ungefär en dl riven parmesan. Om såsen blir för tjock, späd med det sparade pastavattnet.
Blanda pastan med fräset, och häll i en smord ugnsform. Häll över såsen, och avsluta med att smula över resten av getosten.
Gratinera i 200°C i ca 20 minuter, eller tills gratängen har fått fin färg. Servera som sidorätt till kött (lammfilé på bilden) eller som ensamrätt.
Recept på engelska:
Baked Pasta with Spinach & Chèvre
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar